Вести Македонија

Герасимовски: 110 решенија од по 7.000 денари за семејствата со новороденче во Центар

  Сто и десет решенија на барателите за остварување на правото за користење на парична помош за новороденче додели денеска градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски. Оваа парична помош во висина од 7.000 денари, Општина Центар ја доделува редовно, во рамки на проектот на општината за првична помош и поддршка на родителите кои се жители […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: 130 решенија од по 7.000 денари за семејствата со новороденче во Центар

  130 решенија на барателите за остварување на правото за користење на парична помош за новороденче додели денеска градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски. Оваа парична помош во висина од 7.000 денари, Општина Центар ја доделува редовно, во рамки на проектот на општината за првична помош и поддршка на родителите кои се жители на Општина […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Куманово: Милион денари за населението во Турција и Сирија

  На денешната прва вонредна седница на Советот на Општина Куманово, беше донесена Одлука за доделување на парична помош од буџетот на Општина Куманово за настраданото население од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија.     Средствата во износ од 1.000 000 денари ќе бидат распоредени по 500.000 денари на двете држави.

Вести Македонија Ударни вести

За помош за новороденче отсега доволно е само еден родител да биде од Општина Центар

  Наместо двајцата родители, како што беше досега, отсега за остварување на правото на парична помош за новороденчиња, доволно е само едниот родител да има лична карта со постојано живеалиште во Општина Центар. Оваа одлука за измена на Правилникот за постапка за остварување право на парична помош за новороденче во висина од 7.000 денари, која […]

Вести Македонија

Општина Центар започна исплата на еднократната парична помош за новороденчиња

  Во пресрет на новогодишните празници Општина Центар ја започна исплатата на еднократната парична помош за новороденчиња. Денеска градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски од ООУ „Киро Глигоров“ врачи 97 решенија за доделување парична помош за принова во семејствата во вредност од 7.000 денари.     „Доаѓањето на новите членови во семејството се најголема радост […]

Вести Македонија Ударни вести

Корисниците на гарантирана минимална помош ќе добијат паричен додаток за енергенси во домаќинството

  Министерството за труд и социјална политика, преку прилагодување на прописите од областа на социјалната заштита, обезбеди олеснет пристап до остварување на правото на гарантирана минимална помош и остварување на паричен додаток заради покривање на дел од трошоците за потрошувачка на енергенси во домаќинството и за месеците од април до септември за време на вонредни […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар: 50 семејства добиваат по 7.000 денари парична помош за новороденчиња

  Општина Центар продолжува со исплата на еднократна парична помош за новороденчиња. Денеска градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски лично им ги врачи  решенијата за еднократна парична помош во висина од 7.000 денари на 50 семејства од Центар кои имаат новороденче. Решенијата беа доделени на настан со пригодна програма, кој што се одржа во ООУ […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: За 100 семејства по 7.000 денари парична помош за новороденчиња

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски денеска посети дел од семејствата кои имаат принова и лично им ги врачи решенијата со еднократна парична помош во вредност од 7.000 денари. На средба со семејствата, Герасимовски однесе пригодни подароци и посака добро здравје и среќно и безгрижно детство за новороденчињата.     Оваа недела Општина Центар […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Чаир со парична помош на семејствата чии роднини го загубија животот во трагичната несреќа

  Советот на општина Чаир денеска на вонредна седница одлучи да им се додели парична помош на семејствата, чии роднини го загубија животот во трагичната несреќа, што се случи завчера во Бугарија. Советот едногласно ја одобри одлуката средствата предвидени за украсување на територијата на општина Чаир за новогодишните празници да бидат распределени за семејствата на […]