Вести Македонија

Изминатата вечер санкционирани 185 пијани возачи

  Во текот на изминатата вечер (25/26.02.2023), во периодот од 22.00 до 04.00 часот спроведена е акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила под дејство на алкохол на територијата на Република Северна Македонија, при што санкционирани се 185 возачи.         Од нив 38 на територија на СВР  Скопје, 35 на […]

Вести Македонија

Санкционирани 133 пијани возачи изминатата вечер

  Во текот на изминатата вечер (17/18.09.2022) во периодот од 22.00 до 04.00 часот спроведена е зајакната акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила под дејство на алкохол на територијата на Република Северна Македонија, при што санкционирани се 133 возачи. Кај двајца возачи се утврдени дури над два промили алкохол. Засилените акциски контроли […]

Вести Македонија Ударни вести

Во акциска контрола казнети и исклучени од сообраќај 107 пијани возачи

  Синоќа, на 27 ноември, во периодот од 22 од 04 часот, спроведена е акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила под дејство на алкохол на територијата на Република Северна Македонија, при што санкционирани се 107 возачи. Од нив најмногу на подрачјето на СВР Струмица – 20. Засилените акциски контроли продолжуваат и во […]