Алтернатива Настани

БУККАСТ со Анде Д. Јанков: Книга “Мојата љубов Никола Тесла“ од АНА АТАНАСКОВИЌ

  На 2 мај, во БУККАСТ со Анде Д. Јанков ќе гостува Ана Атанасковиќ, авторка на книгата “Мојата љубов Никола Тесла”, роман за Кетрин Мекмехон Џонсон.     За книгата, авторката ќе рече: “Кетрин е искрена и огнена жена, која во некои моменти беше “поголема од животот“. Таа беше пријателка на Тесла, сопруга на неговиот […]

Алтернатива Настани

Промоција на македонски автори и книги со ЗЛАТЕН ЗАБ

  БУККАСТ со АНДЕ Д. ЈАНКОВ С3Е1 Книга “ТЕГЛИ” од Јордан Коцевски Вечерва во 20 часот започнува Промоција на македонски автори и книги https://zlatenzab.mk/%d0%b1%d1%83%d0%ba%d0%ba%d0%b0%d1…/ Буккастот (Bookcast) Книжевни разговори со Анде, е замислен како неделна подкаст емисија, во која ќе слушнете и видите негови интервјуа спроведени со еминентни но и нови писатели, книжевни работници, издавачи и љубители […]