Вести Македонија Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ и Левица-Битола изгласаа 10.000 денари помош по семејство за осудените за 27 април

  Продолжението на политичкиот циркус во Советот на општина Битола денеска резултираше со одлука која е надвор од општинските работи, туку се враќа на настаните од 27 април 2017. Советот донесе одлука на семејствата на осудените од крвавиот четврток да добијат парична помош од 10 илјади денари. Во образложението на одлуката се користеше формулацијата „неоправдано […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Битола со 500.000 денари ќе помогне на настраданите во Турција и Сирија

  На иницијатива на Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и Претседателката на Советот, Габриела Илиевска, денес се одржа вонредна седница на општинскиот совет, на која беше донесена Одлука за доделување на финансиска помош од Буџетот на општината Битола за настраданите од земјотресот во Република Турција и Сирија.     Одлуката беше донесена едногласно со […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Битола ќе ги надоместува штетите од земјотресот

  На денешниот состанок на општинскиот кризен штаб, беа разгледани двете состојби со кои во моментот се соочува Општина Битола, а беа донесени и конкретни мерки за понатамошно постапување во интерес на граѓаните. „На денешната седница на Советот на Општина Битола, ќе предложиме точка на дневен ред: формирање на комисија за проценка на штетите во […]