Вести Македонија Ударни вести

Дигитализацијата може да ја стави Македонија на светската дентална мапа

  Концептот за SMART DENTAL ENTITIES за масовна дигитализација на денталниот сектор на Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија е прогласен за најдобар проект на 21 век во регионот на престижната меѓународната манифестација „Најуспешна жена и најуспешен маж на 21 век“ која се одржа на 24 октомври во Белград во […]

Вести Македонија Ударни вести

Висината на капитацискиот бод да се одредува според методологија

  Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија истакнува поддршка на протестот на матичните лекари и на Здружението на приватни лекари, како релевантни претставници кои ги обединуваат и артикулираат ставовите и интересите на најголем број од лекарите и здравствените установи во примарната здравствена дејност. Барањата на матичните лекари се легитимни и реални, […]

Вести Македонија Ударни вести

Комора на приватно здравство: Да се објави повик за ангажирање на лекари во новите ковид амбуланти

  Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија, реагира на одлуката на Комисијата за заразни болести, матичните лекари да дежураат во новите ковид амбуланти.     Матичните лекари се доктори вработени во приватни здравствени установи, а не во јавно здравство, поради што и нема правни можности да им се наметнуваат обврски, […]

Вести Македонија Ударни вести

Приватното здравство се обединува во Комора за подобри услуги на граѓаните

  Во рамки на Сојузот на стопански комори на Македонија формирана е Комора на приватно здравство на Македонија (КПЗ), чие делување ќе биде насочено кон промоција на приватното здравство, како еден од носителите за унапредување на здравствените услуги. Комората во која се обединети сите специјалности и нивоа на здравството ќе работи на конкретни активности за […]