Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Ковид сертификатите денес пред Уставен суд

  Четири иницијативи за утврдување на уставноста се на дневен ред на петтата седница на Уставниот суд на Северна Македонија, што ќе се одржи денеска. Како што соопштија од прес-службата на Уставен суд, првата иницијатива која ќе биде разгледана е поднесена од еколошката групација „Грин Пауер” од Велес, Движење за социјална правда „Ленка” од Скопје […]