Вести Свет Став Ударни вести

Зголемениот ризик од ослабената Русија – Јошка Фишер

  Откако Евгениј Пригожин и неговата група „Вагнер“ го прекинаа својот поход кон Москва, војната во Украина навлезе во нова опасна фаза. Крајот на она што се случува е блиску, а што и да се случи на бојното поле исто така ќе ја одреди и иднината на внатрешната политика на Русија, пишува Јошка Фишер за […]

Вести Свет Став Ударни вести

Украдената иднина на Русија – Јошка ФИШЕР

  Со нападот врз Украина, рускиот претседател Владимир Путин ја оспорува не само независноста на оваа земја туку и европскиот систем во целина, кој пред сè се заснова на неповредливоста на границите и правото на народите. Во Европа се нема случено ваков настан уште од времето на Хитлер, пишува Јошка Фишер за РесПублика. Рускиот претседател […]