Вести Македонија

СЕММ и ЗНМ бараат строго почитување на Кодексот во известувањето за Украина од медиумите

  Советот за етика во медиумите и Здружението на новинари на Македонија, по почетокот на воените дејствија во Украина, ги повикуваат медиумите да информираат со максимална одговорност и професионалност, без да придонесуваат во ширењето шпекулации и невистини во јавноста.   Од медиумите се очекува строго придржување кон Кодексот на новинарите, објективност и максимална проверка на […]