Вести Македонија Ударни вести

Потпишан Меморандум за соработка меѓу МВР и Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

  Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и претседателот на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација Кире Василев го потпишаа Меморандумот за соработка меѓу двете институции, чија што примарна цел е  воспоставувањето и регулирањето на соработката меѓу двете институции во насока на обезбедување на заеднички придонес кон зајакнување на улогата на Комисијата за […]