Вести Македонија Ударни вести

Костадиновска-Стојчевска: Потребен нѝ е македонски културно-информативен центар во срцето на Европа

  Министерката за култура Бисера Костадиновска – Стојчевска смета дека треба да биде отворен македонски културно – информативен центар во Брисел. „Ќе бидам горда доколку во срцето на Европа формираме центар кој ќе ја промовира македонската култура и традиција. На овој начин би ги презентирале македонските вредности токму во градот во кој има бројни меѓународни […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Пендаровски: Докажан соработник на хитлеровиот нацистички режим некој се обиде да го претстави како мост на зближување

  Претседателот Стево Пендаровски излезе со став за отворањето на клубот „Ванчо Михајлов“ во Битола, во кој наведува дека иако отворањето културни центри насекаде во демократскиот свет е чекор кон зближување на народите и нивните култури, именувањето на установи од областа на културата според докажан соработник на фашистичкиот режим од Втората светска војна не и […]