Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош: Отстранување на возила кои не се за употреба, картони, пластика, шут

  На 21. февруари, Секторот Инспекторат при општина Карпош во соработка со Град Скопје и Полициска станица Карпош, ќе спроведе заедничка акција во урбаните заедници Злокуќани и Бардовци. Целта на акцијата е согласно Закон за јавна чистота да се отстранат сите возила кои не се во возна состојба, предмети кои ја загадуваат околината, картони, пластични […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Сопствениците ја рушат доградбата на улица “Македонија”

  Сопственикот на бутикот „Шејн“ денес започна со отстранување на доградбата на улица „Македонија“. „По реакциите во јавноста, градежен инспектор од Секторот за инспекциски работи на Општина Центар изврши надзор на бутикот и му издаде решение за отстранување на доградбата, бидејќи за истата не поседува важечко одобррение за истата“, изјави градоначалникот на Општина Центар, Горан […]

Вести Македонија

Отстранување на бесправно поставени паркинг блокатори во Центар

  Секторот за инспекциски работи на Општина Центар во наредниот период започнува со засилени контролни активности за ослободување на јавните површини кои се под надлежност на општината. Во деновите што следат, инспекорите ќе вршат надзори и ќе ги санкционираат сите правни и физички лица кои имаат поставено блокатори за паркинзи на улиците, тротоарите или другите […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар издаде решение за отстранување на доградба на локал на улица „Македонија“

  Овластен градежен инспектор на Општина Центар издаде Решение со кое му наредува на инвеститорот на доградба на локал на улица „Македонија“ да ја отстрани истата и да го врати локалот во првобитна состојба. Станува збор за доградба на локал на улица „Македонија на парцела која е земјиште во сопственост на РСМ. Постапувајќи по службена […]

Вести Македонија Ударни вести

Арсовска: Потребно е итно отстранување на штетните материјали кај “Треска”

  Доколку има евентуални сторители, истите треба да бидат казнети. Доколку се докаже дека е со намера отпочнат овој пожар, треба да се преземат најстроги санкции за да се превенира ваква појава. Не само пожарникарите кои интервенираа беа изложени на ризик и опасност, тука се и околните куќи кои ги делеше само еден ѕид од […]