Вести Македонија Музика и Филм

Почина Невена Кочовска музичката дива и вокалистката во групата “Мањифико”

  На 81-годишна возраст денес во Скопје почина Невена Кочовска, музичката дива и вокалистката во групата “Мањифико”.      Невена и нејзиниот сопруг Панче како дел од легендарниот “Мањифико”, кој беше познат по обработките на латино-американските хитови, но и староградски македонски песни. “Мањифико“ беа активни на сцената повеќе од 30 години. Во текот на нивното […]