Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Македонски средношколци освоија сребрен и бронзен медал на 29. Балканска олимпијада по информатика

  Македонски средношколци – информатичари на 29. Балканска олимпијада по информатика БОИ 2022 што се одржува од 3 до 8 октомври во Букурешт, Романија, за програмирање се закитија со сребрен и бронзен медал. Сребрениот медал за Македонија го освои Благојче Павлески од Прилеп, додека бронзениот медал го освои Тео Китановски од Скопје. Дополнително, на паралелно […]