Вести Македонија Ударни вести

Благоевград го забрани македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“

  Советот на Општина Благоевград го забрани македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“, именуван по славниот македонски поет. – Благоевград нема да биде центар за слични пропагандни провокации – се вели во образложението на декларацијата изгласано од Советот на овој бугарски град.Истото го потврди советникот Кирил Илиев од ГЕРБ, кој изјави дека со оваа декларација им […]