Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Орден Јарослав Мудриот за претседателот Џафери

  Во рамките на Првиот парламентарен самит на Меѓународната Кримска платформа кој што се одржува во Загреб, претседателот на Врховната Рада на Украина, Руслан Стефанчук, му додели на претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, Орден Јарослав Мудриот.     Орденот се доделува за значајни лични заслуги во зајакнувањето на меѓудржавната соработка, поддршката […]