Алтернатива Настани

“Денови на македонска култура” во Корча за паметење

  Амбасадата на Република Северна Македонија и македонскиот Културно информативен центар во Тирана, организираа “Денови на македонска култура”. На 27, 28 и 29 октомври во градот Корча, Република Албанија се случи настан за паметење.           Најпрво, 27 октомври на универзитетот Фан Ноли имаше часови по македонски јазик. Интенцијата е овој настан […]