Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Денеска се избира шеф на обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција

  Денеска македонските обвинители со гласање ќе изберат шеф на Обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција. Ова гласање ќе се спроведе според Законот за јавното обвинителство, а право на глас имаат сите јавни обвинители во Македонија. За првпат, согласно новиот Закон за јавното обвинителство, изборот за основен јавен обвинител на тоа обвинителство се […]