Вести Изјави Македонија Ударни вести

Спасовски: МВР е целосно реформирана демократска институција, која работи во полза на граѓаните

  2022 година ќе остане запаметена и по неколку убави работи, изјави Министерот Спасовски на Новогодишниот брифинг со медиумите.     “По 17 години од добивањето на кандидатскиот статус, земјава ги почна пристапните преговори со Европската Унија, со отпочнување на скринингот на европското законодавство, како прв чекор во процесот, кој и МВР го започна и […]