Алтернатива Настани

Концерт на Иво Погорелиќ во Скопје

  Големата југословенска ѕвезда Иво Погорелиќ за првпат во Скопје со македонскиот камерен оркестар АЈГА и диригентката Ана Спасовска, во Филхармонија, 22 април.   Роден во Белград, познат по неговите извонредни интерпретации, кои му донесоа голем број следбеници, пофалби и критики од музичките експерти. Погорелич привлече големо внимание од светската музичка јавност во 1980 година […]