Вести Македонија Ударни вести

Избрани нови заменик-министри во пет владини ресори

  Со избор на заменик-министри во пет ресори на Владата, во Собранието на Република Северна Македонија вчера заврши 104. пленарна седница. За нови заменик-министри, по предлог на претседателот на Владата, Димитар Ковачевски, се избрани:  Тирон Јајага во Министерството за одбрана; Викторија Аврамовска – Мадиќ во Министерството за правда; Вјолца Бериша во Министерството за земјоделство, шумарство […]