Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Брза лента за издавање на патни документи за професионалните возачи

  На сите транспортери и превозници кои вршат транспортна дејност и поседуваат сертификати за професионални возачи, во следниот период им…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Тошковски: Земјите членки на ЕУ изразуваат разбирање за прашањето со македонските патни исправи

  Комитетот за патни исправи на Европската комисија ќе покаже разбирање за проблемот со патните исправи за македонските граѓани во…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Бесплатна замена на возачки и сообраќајни дозволи, бесплатно и олеснето издавање патни листи

  Владата на денешната седница донесе одлука со којашто се овозможува бесплатна замена на важечките возачки и сообраќајните дозволи за…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Тошковски: Решението од овој хаос е измени на законот за патните исправи

  Закон за изменување и дополнување на законот за патните исправи и законот за безбедност во сообраќајот се подготвени од…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Граѓаните кои се со неважечки пасош во друга земја, ќе се вратат со патни листови

  Граѓаните кои што се затекнати во странство по 12 февруари, а се со стари патни исправи, ќе можат да…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Целосна институционална координација за олеснет пристап до новите патни исправи

  Премиерот Талат Џафери во интервју за „Дојче Веле“ изјави дека не се исклучуваат комуникациите со сите чинители кои можат…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Тошковски: Проблемот со патните исправи може само да се ублажи

  Министерот за внатрешни работи во техничката Влада, Панче Тошковски, смета дека проблемот со издавањето на патните исправи може само…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Подготвуваме нов простор за Скопјани да можат да извадат нови лични документи

  Министерот Спасовски одговарајќи на прашањето за процесот на замена на личните документи, поради уставните измени и во контекст на…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Спасовски: Во секој момент може да почне реконструкцијата на Управните служби во МТВ

  Во „Вести Плус“ на Канал 5, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски одговарајќи на прашањето дали ќе се стигне…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Спасовски во Словенија: Издадени се 24.816 патни исправи за нашите исселеници

  Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за време на работниот престој во  Словенија, покрај учеството на 11. Неформален состанок…

Read More