Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

РС Македонија домаќин на работилници на UNECE на тема отпад, климатски промени и управување со ризици од катастрофи

  Министерката Шукова ја отвори првата работилница посветена на отпадот „Политики и практики базирани на Прегледот на состојбите во животната…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

(ИНТЕРВЈУ) Шукова: Срамно е што немаме ниту една депонија по европски стандарди

  Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова во интервју за Мета.мк зборува за некои од најважните прашања…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Шукова: РС Македонија за првпат доби Национален регистар на подземни води

  За првпат во РС Македонија, со швајцарска помош, е изработен и презентиран Национален регистар на подземни води, со што…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Шукова од Брисел: Подготвени сме да го преземеме нашиот дел од одговорноста

  Денеска во Брисел започнува билатералинот скрининг за Поглавје 27- Животна средина и климатски промени што претставува еден од двата…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Средба на министерката Шукова со производители на пластични кеси

  Во министерството за животна средина и просторно планирање, министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова одржа работна…

Повеќе