Вести Изјави Македонија Став Топ теми Ударни вести

СДСМ вети крај на огромните камати кои го надминуваат долгот

  СДСМ и парламентарното мнозинство поднесе измени на закони со кои се ограничува каматата на долговите, односно таа да не може да биде повисока од долгот. Ставаме крај на огромните каматни стапки кои досега во некои случаи и повеќекратно беа повисоки од самиот долг. Со предложените измени во Законот за облигациони односи и Законот за […]