Вести Македонија

Во недела ќе се одржи “Прв до врв” – автобусите со скратени траси

  Во недела, 21 мај, поради одржување на спортско-рекреативната манифестација „Прв до врв“, во период од 9.30 до 10.30 часот, линиите 3 и 3Б ќе сообраќаат до стојалиштето Клинички центар. Линијата 25 нема да ги реализира поаѓањата во 9.20 и 10 часот од Транспортен центар, односно во 10 и 10.40 часот од Средно Водно. Посочената […]

Вести Македонија Ударни вести

За празниците автобусите ќе возат по неделен возен ред

  Во пресрет на претстојните велигденски празници, возилата од јавниот превоз утре, петок (14.04.2023 год) ќе сообраќаат по неделен возен ред, со исклучок на автобусите на линиите 18А, 32, 47А, 51, 55, 55В, 56, 56А, 70, 74, 81, 118, 160, 164 кои ќе сообраќаат по саботен возен ред. Во сабота (15.04.2023 год), недела (16.04.2023 год) […]

Вести Македонија Ударни вести

Нов јавен повик за враќање на приватните превозници во јавниот превоз

  Нов јавен повик за враќање на приватните превозници во јавниот превоз објави денес Град Скопје. На првите два повици немало пријавени, а како што информираат од Градот, третиот повик е пропаднат поради нецелосна документација на подносителите на апликациите. -Подносителите на апликациите имаа нецелосна документација. Постапката е во тек, и се надеваме дека набрзо ќе […]

Вести Македонија

Недела ќе биде неработен ден за сите билетарници

  Од претстојниов викенд, недела ќе биде неработен ден за сите билетарници, односно нема да има дежурни продажни места на ЈСП Скопје. Во недела, како и досега, корисниците на јавниот превоз ќе можат да вршат надополнување на електронски картички „Скопска“ во некое од речиси 100 продажни места од секундарната дистрибутивна продажна мрежа на ЈСП Скопје […]

Вести Македонија

Неделен возен ред на Бадник и Божиќ

  На 6 и 7 јануари (Бадник и Божиќ) јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред, а Жичарницата ќе работи од 10 до 17 часот, информираат од ЈСП. На 6, 7 и 8 јануари дежурни ќе бидат три билетарници, односно од 6.30 до 13.30 часот ќе работат билетарниците на Транспортен центар, Зелено пазарче и […]

Вести Македонија Ударни вести

Режим на јавен превоз и Жичарница за време на новогодишните празници

  Во сабота, 31 декември, возилата од јавниот превоз ќе сообраќаат по саботен возен ред, а во недела (1.01.2023 год) по неделен возен ред, при што првите вклучувања на возилата ќе бидат подоцна од воообичаеното, а останатите согласно неделниот возен ред, информираат од ЈСП.   Распоред на првите вклучувања на сите линии (градски и приградски). […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈСП: Студентите да го продолжат билетот за бесплатен превоз

  ЈСП ги потсетува корисниците на студентски годишен билет за бесплатно користење на јавен превоз, дека е неопходно да го продолжат/заверат билетот за 2023 година, доколку сакаат да користат бесплатно јавен превоз и во текот на наредната година. Продолжувањето/заверувањето на билетот се врши во кој било центар за персонализација на ЈСП Скопје, со лично присуство […]

Вести Македонија Ударни вести

Автобусите на ЈСП Скопје на линиите 9, 12, 22, 23 и 45 сообраќаат редовно

  Град Скопје апелира, граѓаните да не веруваат на лажните вести и манипулациите кои во јавноста ги пласираат разни политички групации. Автобуси на ЈСП Скопје на линиите 9, 12, 22, 23 и 45 сообраќаат редовно и без задоцнување.  Приватниот превозник „Слобода Превоз“ има обврска да ги почитува договорените обврски од јавен интерес. Во последниот месец […]

Вести Македонија Ударни вести

Во недела повеќе линии на ЈСП ќе сообраќаат по изменет режим

  Во недела, на 13 ноември, во период од 16.30 до 19 часот, поради одржување на улична трка по повод празникот 13 Ноември, поголем дел од линиите од јавниот превоз ќе имаат изменет режим на сообраќање од вообичаениот.  ТРАСИ НА ДВИЖЕЊЕ Линиии 3, 3А и 3Б * во насока од Аеродром кон Клинички центар и […]

Вести Македонија Ударни вести

На Задушница ќе сообраќаат дополнителен број возила на линиите 59, 59А и 59Б

  Поради верскиот празник Задушница, утре петок (4.ноември) и во сабота (5.ноември), на редовните линии 59 (Карпош3 – Кучевишка бара – Гробишта Бутел), 59А (Ново Лисиче – Гробишта Бутел) и 59Б (Кисела Вода – Гробишта Бутел) ќе сообраќаат дополнителен број автобуси, информираат од ЈСП.   ВОЗЕН РЕД во петок (4.11.2022 год)  Линија 59 Од Карпош […]