Вести Македонија

Средба на министерот Спасовски со претставници на Групацијата за оружје при Стопанската комора

  Денеска во Министерството за внатрешни работи се одржа средба помеѓу министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и претседателот на Групацијата за оружје, екплозивни и опасни материи, пиротехнички средства и програма за воена и цивилна намена, Димитар Мангутов. Претставниците на Групацијата побараа да се разгледа можноста за предлог на нов Закон за оружје и Закон […]