Вести Македонија

До ДИК пристигнале 980 барања од граѓани со спорни записи

Вкупно 980 граѓани чиишто записи во избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, денеска до 13 часот се обратиле до Државната изборна комисија (ДИК). Како што се наведува во соопштението од Комисијата, од нив, 289 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и во дополнителните канцеларии на ДИК, додека 691 граѓанин за […]