Статуси

ФБ СТАТУС: ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ

Драги соборци и соборки, Не сакав да коментирам на шпекулациите но работава е премногу голема, а темата премногу значајна за да премолчам. Досега, ниту една партија ми нема ветено место на која било пратеничка листа или каква било функција во Владата по изборите. Во моментот кога излеговме на улица и решивме да се бориме за […]

Статуси

ФБ СТАТУС: АЛЕКСАНДАР ДОЈРАНЛИЕВ

„Снежана и седумте жиранти“ Си било едно девојче по име Снежана, кое си живеело со мајка и и татко и. Мајка и умрела, таткото безделничел. Девојчето пораснало и отишло на работа во конфекција. Снежана земала плата од 8000 денари и едвај го преживувала месецот. Оти била осигурана отишла кај вештерката да подигне кредит. Земала кредит […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ЛУМИ БЕЌИРИ

“Заедно и шарено ја започнавме битката за уништување на злото, само така и ќе успееме да ја изградиме државата која што долги години ја бараме. И сметам дека фокусот треба кон тоа да го насочиме – прво да падне злото еднаш засекогаш, а после секој со своите потенцијали да придонесе во градењето на новата држава. […]

Алтернатива Статуси

ФБ СТАТУС: БОКИ БУРГИЈА

  Лента не се менуваше само у кино, кога оп у сред филм, ќе се запалеше светло у сала, а на платното пишува менуваме лента. И тоа понекогаш траеше десетина минути. А и овие од Телевизија Скопје користеа кино опрема у почетоците па и тие мењаваа ленти на пола филм. Тамам си се занел у […]

Статуси

ФБ СТАТУС: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ

Кој како ќе си ја нареди! “Кој како ќе си ја нареди!” Ова е важна комуникациска фраза која во тоа својство е испразнета од секакво друго значење. Но, таа сентенца не е само тоа. Таа е, безмалку, филозофскиот, општествениот и менталниот свет на просечниот Македонец сведен на една реплика! Што ни соопштува таа реченица!? Пасивност, […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ДАРКО ЛЕШОСКИ

“Зад секоја успешна работничка која е вработена по 64 пени по саат во фабриките кои произведуваат Долче Икебани и Геокси и Бати и Стели Мекартни во Струмица, Гевгелија, Штип, Виница, Битола… А на кои пишува “Маде ин Италу” пред чевелот да се спакува во кутија, стои успешен бизнисмен или претприемач од локално потекло (или странско […]

Статуси

ФБ СТАТУС: ДРАГАН ТАНЕВСКИ

“Види брат… Вистински убавите луѓе не прашуваат никого што е убаво. Они само си постојат така, лежерно и опуштено. Они убавото го носат во себе, на себе, околу себе. И се си мислам дека другите шо тоа го немаат, се обидуваат да препишуваат од нив. Честопати неуспешно. Дури смешно. Не брат. Убавите луѓе не прашуваат […]

Статуси

ФБ СТАТУС: МИЛЕ СИТНИКОВСКИ

“Жал ми е за ова што се случува во Македонија. Жал ми е кога ќе видам луѓе кои пребаруваат во контејнерите за ѓубре, ама уште повеќе ми е жал кога ѓубриња сакаат луѓето да ги претворат во контејнери.” Фб статус, Миле Ситниковски

Статуси

ФБ СТАТУС: ГОРДАНА ПОРЧУ

  “Не е битно ништо друго освен ЧОВЕЧНОСТА во човекот. Другото е само изговор, маска, привремена состојба ! Да останеш ЧОВЕК без разлика на титулата, општествениот или политичкиот статус, материјалното богатство или сиромаштија е повисоко ниво на свеста. Тоа е лична работа, а односот со околината си ТИ и твојот карактер!!! Фб статус, Гордана Порчу

Статуси

ФБ СТАТУС: СОЊА АЈАНОВСКА ДЕЛОВСКА

Колку е голем срамот? Голем е срамот е да кажеш дека немаш пари да го живееш денот, месецот, годината..Голем е срамот да кажеш дека си пола човек, пола скот. Работиш за да не заработиш. Живееш, за да преживуваш. Голем е срамот да кажеш дека градот во кој живееш е голем циркуски шатор, со бесплатна влезница […]