Алтернатива Магазин Настани Стил

Успешна модна ревија за силни и урбани мажи во Ист Гејт Мол

  По повод „Денот на таткото”, кој трговскиот центар Ист Гејт Мол го означи со активности во текот на цела недела, во исклучителниот простор на молот се одржа пригодна модна ревија посветена на енергичните, смели, урбани и модно освестени мажи.     Во посебна атмосфера, со специјални гости, со црвени коктели на црвениот ќилим, продефилираа […]

Алтернатива Магазин Настани Стил

Изложба „Омаж на жените во модата“ на Интернационалниот институт за мода „Изет Цури“

  Изложба со наслов „Омаж на жените во модата“, понеделник, 27 јуни 2022 година, од 19:00 часот. Локација: Меморијален центар на холокаустот на Евреите од Македонија, Скопје. Интернационалниот институт за мода „Изет Цури“ ја продолжува традицијата на подготовка и реализирање на годишни изложби. И оваа година ќе бидат презентирани креации изработени од студентите и наставниците […]

Алтернатива Магазин Настани Стил

Модна ревија на Институтот за мода „Изет Цури“-“Made in North Macedonia: Women’s Skills”

  “Добредојде Macedonia Welcome Centrе“ (DMWC)  во соработка со Француската амбасада на ден 5 март во Музејот на Народна борба ќе организираат модна ревија  на Институтот за мода „Изет Цури“-“Made in North Macedonia: Women’s Skills”     Интернационалниот институт за мода „ Изет Цури“ е приватна образовна институција чија основна цел е да создаде нови […]

Алтернатива Магазин Настани Стил

Модна ревија „Made in North Macedonia: Современ дизајн дизајниран од минатото

  На 29.октомври, со почеток во 19.часот во Музеј на македонската борба ќе се одржи модна ревија „Добредојде“ – „Made in Macedonia: Современ дизајн дизајниран од минатото. “Добредојде” Macedonia Welcome Centre (DMWC) која веќе 10 години работи на полето на културна дипломатија во рамките на својата програма за промовирање на македонската традиција и култура, традиционално […]

Магазин Стил

Анастасија Богдановска: Eдинствен акредитиран моден новинар од Македонија на светските модни недели

“Најголем голем предизвик да е во епицентарот на светската мода, во жариштето на стилот, најмодерното од модерното, каде борбата за докажување на истенчениот моден вкус е бескрупу,лозна а натпреварот за впечатливост жесток, имаш храброст и самоувереност меѓу надмените инсајдери стокмени во најпознатите светски брендови достоинствено да се појавиш во аутфити од домашни дизајнерски имиња. Идејата […]

Алтернатива Магазин Настани Стил

ДАУТ-ПАШИН АМАМ: Годишна изложба на студентите на Институтот за мода „ИЗЕТ ЦУРИ“

  Во петок, на 28 јуни, во 19 часот, во изложбениот простор на Даут-Пашиниот амам во Скопје, традиционално ќе се одржи отворањето на четвртата годишна изложба на модни креации во организација на Интернационалниот институт за мода „Изет Цури” од Скопје. На изложбата, која оваа година ќе се одржи под насловот „La Parisienne”, ќе бидат претставени […]