Алтернатива Настани

Љубовни песни од Балканот “СЕВДА” во Филхармонија

Сподели:

 

Љубовни песни од Балканот во аранжман на Дијана Имери Илкоска, 16 февруари, Филхармонија

Диригент: Дијана Имери Илкоска
Солисти: Божо Вречо – вокал (Босна и Херцеговина)
Васил Хаџиманов – пијано (Србија)
 
„Свирајте ми тихо, тише“ (автор Тома Здравковиќ)
солисти: Божо Вречо – вокал и Васил Хаџиманов – пијано
„Севда“ (турска народна песна)
солисти: Божо Вречо – вокал и Васил Хаџиманов – пијано, Владимир Крстев – виолина
 
„Жуте дуње“ (автор: Горан Бреговиќ)
солист: Божо Вречо – вокал
 
“Në bankat shkollore moj mike” (албанска народна песна)
солист: Божо Вречо – вокал
 
„Кажи, кажи либе Стано“ (македонска народна песна)
солист: Божо Вречо – вокал
 
„Од љубов не се бега“ (автор: Зафир Хаџиманов)
солист: Васил Хаџиманов – пијано
 
„Да зна зора“ (српска народна песна)
солист: Божо Вречо – вокал
 
„Што те нема“ (автор Јадранка Стојакович)
солист: Божо Вречо – вокал
 
„Ајде дали знаеш, паметиш Милице“ (македонска народна песна)
солисти: Божо Вречо – вокал и Васил Хаџиманов – пијано
 
„Ко ли ночас милује ти косу“(автор Божо Вречо)
солисти: Божо Вречо – вокал и Васил Хаџиманов – пијано
 
“Tuke kamerav (I barval pudela)” (ромска народна песна)
солисти: Божо Вречо – вокал и Васил Хаџиманов – пијано, Владимир Крстев – виолина
 
„Сношти сакав да ти дојдам“(македонска народна песна)
солист: Божо Вречо – вокал
Сподели: