Алтернатива Настани

Од Русија пристигнаа нови 6 пингвини во ЗОО Скопје

  Од Русија пристигнаа и преостанатите шест пингвини од групата (три машки и три женски).         Во време на пандемија, кога транспортот е сложен, а летовите редуцирани, со големи напори успеавме да ги донесеме овие шест нови жители на Скопје Зоо кои ќе им се приклучат на Скипер, Прајвет и Ковалски.   […]

Алтернатива Настани

Во ЗОО Скопје пристигнаа пингвините

  Конечно вечерва во Скопје Зоо пристигнаа и пингвините. Тие пополека се адаптираат во својот нов дом и ја добија првата вечера, а остварија и прв контакт со своите нови зоо негуватели, изјавија од Зоолошката градина – Скопје.         Периодот кој следува ќе бидат во карантин, за полесно да се приспособат на живеалиштето, […]