Вести Македонија Ударни вести

МЗ: Модуларната болница во Тетово изградена согласно сите предвидени процедури и стандарди

  Откако изутринава се појавија информации во медиумите и на социјалните мрежи дека пропусти при градбата може да се причина за пожарот во модуларната болница во Тетово, Министерството за здравство ја информира јавноста дека сите 19 модуларни ковид болници во државата, се типски објекти, градени по највисоки медицински и безбедносни стандарди.   Модуларните ковид центри, […]

Вести Македонија Ударни вести

Во ковид центрите во Скопје за 24 часа нема нови хоспитализирани пациенти

  Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје нема хоспитализирани нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 46 лица сомнителни и потврдени за Ковид 19 се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град.   Во последното деноноќие, на Институтот за ТБЦ немало приеми. Приеми немало ниту во ковид центарот во ГОБ 8 […]

Вести Македонија Ударни вести

Во ковид центрите во Скопје за 24 часа се хоспитализирани 3 пациенти

  Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје има  3 хоспитализирани нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 57 лица сомнителни и потврдени за Ковид 19 се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град.   Во последното деноноќие, на Институтот за ТБЦ имало еден прием. Во ковид центарот во ГОБ 8 Септември […]

Вести Македонија Ударни вести

Во ковид центрите во Скопје за 24 часа се хоспитализирани 9 пациенти

  Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 9 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 74 лица сомнителни и потврдени за Ковид 19 се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град.   Во последното деноноќие, на Институтот за ТБЦ имало два приеми. Во ковид центарот во ГОБ 8 Септември […]

Вести Македонија Ударни вести

На инфективните одделенија во земјава се лекуваат 334 пациенти

    Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 334 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот. По извештаите на болниците кои пристигнуваат во Министерството за здравство на дневна основа, во болницата во Битола се хоспитализирани 27 пациенти позитивни и суспектни на КОВИД-19. Во болницата […]

Вести Македонија Ударни вести

Во ковид центрите во Скопје за 24 часа се хоспитализирани 36 пациенти, а се лекуваaт 306 болни

    Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализрани 36 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 306 лица сомнителни и потврдени за КОВИД -19 се лекуваат на инфективните оддели во главниот град.   Во последното деноноќие, на интерните клиники имало 12 приеми. Во ковид центарот во ГОБ 8 Септември […]

Вести Македонија Ударни вести

Во ковид центрите во Скопје за 24 часа се хоспитализирани 24 пациенти

  Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализрани 24 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 333 лица сомнителни и потврдени за КОВИД -19 се лекуваат на инфективните оддели во главниот град.   Во последното деноноќие, на интерните клиники имало 10 приеми и тоа  по еден пациенти бил хоспитализиран на […]

Uncategorized

Во ковид центрите во Скопје за 24 часа се хоспитализирани 18 пациенти, а се лекуваaт 355 болни

    Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализрани 18 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 355 лица сомнителни и потврдени за КОВИД -19 се лекуваат на инфективните оддели во главниот град.   Во последното деноноќие, на интерните клиники имало 10 приеми и тоа  по еден пациент бил хоспитализиран […]

Вести Македонија Ударни вести

На инфективните одделенија во земјава се лекуваат 536 пациенти, слободни кревети има

    Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 536 пациенти позитивни и суспектни на коронвирусот. По извештаите на болниците кои пристигнуваат во Министерството за здравство на дневна основа, во болницата во Битола се хоспитализирани 35 пациенти позитивни и суспектни на КОВИД-19.   Во болницата […]

Вести Македонија Ударни вести

Во Скопје за 24 часа се хоспитализирани 31 пациент со компликации од корона вирусот

  Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализрани 31 нов пациент поради компликации од корона вирусот. Вкупно 479 лица сомнителни и потврдени за КОВИД -19 се лекуваат на инфективните оддели во главниот град.   Во последното деноноќие, на интерните клиники имало вкупно 15 приеми и тоа двајца пациенти биле хоспитализирани на […]