Вести Македонија Ударни вести

Бабовски на 90 генерално собрание на Светската организација за здравствена заштита на животните

  Директорот на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ), Николче Бабовски, во својство на делегат, од 21 до 25 мај во Париз, Франција, учествува на јубилејното 90 Генерално собрание на Светската организација за здравствена заштита на животните (WOAH).  Во фокусот на овој настан, Собранието ќе усвои измени и дополнувања на административни и технички резолуции со кои се регулираат […]

Алтернатива Настани

Отворени денови на активисти и здруженија во ЈП Лајка

    ЈП Лајка од овој месец почнува со редовни состаноци со здруженијата за заштита на животните кои ќе се одржуваат два пати во месецот, а со цел со заеднички напори да ја постигнеме нашата заедничка цел – што поголем број стерилизирани бездомни кучиња и намалување на нивниот број на улиците, лоцирање на клучните проблеми […]