преспа.инфо
Вести Македонија Ударни вести

Во Центарот за белодробни заболувања во Отешево ќе се рехабилитираат пост ковид пацинети

  ЈЗУ Специјализираната болница за превенција, лекување и рехабилитација на белодробни заболувања Отешево, со поддршка од Министерството за здравство, подготви дел наменет за пациенти за пост ковид рехабилитација. Оваа болница е единствена од ваков вид во државата за пулмонална и физикална рехабилитација која постои и работи 40 години. Оваа болница е “воздушна бања” односно е […]