Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

За квалитетно образование на децата со посебни потреби, неопходно е сите да ја прифатиме инклузијата

    Институтот за специјална едукација и рехабилитација на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје има благородна мисија да школува кадри без…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Новата учебна година со поквалитетно образование, со нови учебници и мотивирани наставници

    Основците ја почнуваат новата учебна година во реконструирани училишта, со нови нагледни средства и помагала за кабинетска настава,…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Регионални ученички генерации посветени на дијалог, мир и толеранција

    На народите кои живеат во Западен Балкан им недостасува повеќе сплотеност и почит кон различностите и помалку насоченост…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

МОН подготвен да пренамени дел од својот буџет за покачување на платите што го бара СОНК

  “Како министер за образование и наука подготвен сум да направам отстапки од повеќе инвестициски и други активности кои се…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Шаќири: Ембла е повторно меѓу соучениците, да се подигне свеста за децата со попреченост

  Министерот за образование и наука Јетон Шаќири утрово на Фејсбук соопшти дека на негово задоволство и на задоволство на нејзиното…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

ДУИ го презентираше вториот завет, дигитална општина, ефикасна администрација

  Демократската Унија за Интеграција денеска го презентираше вториот од петте завети на Изборната Програма, Дигиталната Агенда, како еден многу…

Read More