Вести Македонија Топ теми Ударни вести

МЗ: Пристигна најсовремената терапија за лекување пациенти со Ковид 19

Денеска пристигна најсовремениот метод на терапија за пациенти заболени со вирусот Ковид 19, моноклонална „коктел терапија“ со антитела од лековите “CASIRIVIMAB и IMDEVIMAB”, одобрена за употреба од Европската агенција за лекови (ЕМА), информираат од Министерството за здравство.   .   Министерството за здравство по бројни преговори успеа да се приклучи кон Заеднички Договор за Рамковна […]