Вести Македонија Ударни вести

Специјални контејнери за органски отпад во пресрет на Курбан Бајрам

  Во скопските општини каде што масовно се празнува верскиот празник Курбан Бајрам, ЈП Комунална хигиена-Скопје и годинава ќе постави специјални контејнери во коишто граѓаните ќе можат да го одложат органскиот отпад (остатоците од курбанот). Градот Скопје и ЈП Комунална хигиена-Скопје апелираат до верниците органскиот отпад да го одлагаат исклучиво во поставените садови, затоа што неговото исфрлање […]

Вести Македонија Ударни вести

Поставени посебни контејнери за органски отпад за Курбан Бајрам

  И годинава, по повод празнувањето на верскиот празник Курбан Бајрам, ЈП „Комунална хигиена“ на повеќе локации во Скопје постави посебни контејнери во коишто граѓаните ќе можат да го одложат органскиот отпад. Во периодот од 19 до 21 јули ќе се постават 17 специјални садови наменети за одлагање на органскиот отпад. Град Скопје и ЈП […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Чаир ќе постави контејнери за органски отпад за Курбан Бајрам

  Во Општина Чаир, Јавното претпријатие Комунална хигиена – Скопје ќе постави 4 специјални контејнери за органски отпад за време на празникот Курбан Бајрам. Поставувањето на контејнерите ќе се реализира на 19.07.2021 година на следните локации во Општина Чаир: -Поранешна локација на ЈПКХС(Поранешна Комунална хигиена) -Во близина на ресторанот “Фа-Фа“ -Новата Џамија во Чаир -Во […]