Вести Македонија Ударни вести

Сијарто денеска ќе престојува во работна посета на РС Македонија

  Министерот за надворешни работи и трговија на Унгарија, Петер Сијарто денеска ќе престојува во работна посета на РС Македонија, на покана на министерот за надворешни работи Бујар Османи. Во фокус на разговорите ќе бидат нашиот пристапен процес во ЕУ, билатералните односи во контекст на економската соработка и партнерството во рамки на меѓународните организации, како […]

Вести Свет Став

Зошто вакцинирањето треба да биде задолжително – Петер Сингер

  Кога пред речиси 50 години за првпат беа воведени задолжителните заштитни појаси во возилата, отпорот беше голем и значителен, но денес повеќе никој не приговара на нешто што е веќе составен дел од секојдневието. Со воведувањето на задолжително вакцинирање против Ковид-19, државите денес можат да го дадат истото базично образложение – целта е заштита […]