Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Манифестација во чест на Блаже Конески во НУБ „Св. Климент Охридски“

  Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје, во соработка со Друштвото на писателите на Македонија и Фондацијата „Небрегово“, денеска организира манифестација во чест на Блаже Конески.     Поздравно обраќање ќе има на в.д. директорката Јелисавета Костадинова, по што д-р Марина Мијаковска, виш библиотекар ќе даде осврт за изложбата „Фондот на НУБ […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

Жените во историјата и историографијата на жените во периодот меѓу двете светски војни

  Денеска во НУБ „Св. Климент Охридски” – Скопје, Центарот за истражување на национализмот и културата (ЦИНИК) ќе одржи настан со неколку различни содржини, и тоа: промоција на публикација, конференција и изложба, кои во фокусот ги имаат жените во историјата и историографијата на жените во периодот меѓу двете светски војни. Настанот ќе започне со промоција […]