Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Матичните лекари денеска на протест, ќе примаат само итни случаи

  Матичните лекарите денеска ќе протестираат и ќе примаат само пациенти на кои им е неопходна итна помош, a за останатите „мој термин“ нема да функционира. Тие се незадоволни поради неисполнетите барања околу малата капитација и финансиските шокови кои можат да доведат до затворање на амбулантите. Со оваа цена на капитацијата по пациент, не можат […]