Вести Свет Став

Организираниот криминал во Србија е државен занает – Ана Лалиќ

  Србија во последните десетина години доживува мутантска експанзија во градежништвото, гранка која, поради лошата регулатива и речиси никаквата контрола, е совршена за перење незаконски стекнат капитал, пишува Ана Лалиќ за РесПублика. Невозможно е да се зборува за организиран криминал во Србија без да се спомене самата држава, која во значителна мера е своевиден покровител […]