Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Тренчевска: Нашата мисија како Министерство е да одговориме на потребите на мигрантите

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска се обрати во воведните излагања на завршниот настан од заедничкиот проект…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Човековите права важат за секој еден без исклучок

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска беше дел од панел дискусијата „Справувањето со дискриминацијата како двигател…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Тренчевска: Унапредување на квалитетот на живот на лицата со попреченост

  По извршениот увид на Комитетот на Совет на Европа за превенција од тортура и нехумано или понижувачко постапување или…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Тренчевска: Родовата еднаквост е еден од приоритетите на Владата

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на настанот на кој што се презентираше публикацијата…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Како министер никогаш нема да ја доведам во прашање стабилноста на пензискиот фонд

  „Оваа влада има направено многу во делот на системски решенија кои ќе носат добри резултати на долг рок. Едно…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Тренчевска: Одржливите и системски решенија не се носат за еден ден

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска по вчерашните протести на пензионерите и средбата со одборот на пензионери…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

Тренчевска: Унапредување на современиот концепт на правда на децата

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на конференцијата „Зајакнување на отпорноста кон организираниот криминал…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Седум деца на возраст од 14 до 17 години во мрежата на трговците со луѓе

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска заедно со министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, заменикот амбасадор…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Продолжува кампањата „Гласна и храбра“ за економско зајакнување и ментално здравје

  Министерството за труд и социјална политика во континуитет продолжува со организирање на настани во склоп на кампањата „Гласна и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Родовата еднаквост – клуч за економскиот раст на државата

  Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска учествуваше на панел дискусија насловена: „Родовата еднаквост – клуч за…

Повеќе