Вести Македонија Ударни вести

Првиот ден на Божик е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 25 декември 2022 година (недела), првиот ден на Божик е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Северна Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од католичка […]

Вести Македонија Ударни вести

Џафери со честитка по повод христијанскиот празник Велигден по грегоријанскиот календар

  Претседателот на Собранието, Талат Џафери упати честитка по повод христијанскиот празник Велигден по грегоријанскиот календар. “Почитувани граѓани, припадници на католичката вероисповед, Ми претставува чест од името на пратениците во Собранието на Република Северна Македонија и од свое лично име да Ви го честитам големиот христијански празник – Велигден на сите што го славите по […]

Вести Македонија Ударни вести

За верниците од католичката вероисповед, 18 април е неработен ден

  Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 18 април 2022 година (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден, според Грегоријанскиот календар е неработен ден за верниците од католичката вероисповед во Република Северна Македонија, информираат од МТСП. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на верниците од католичка вероисповед […]