Вести Изјави Свет Ударни вести

Медведев: Ако Финска и Шведска влезат во НАТО, Русија ќе распореди нуклеарно оружје

  Русија денеска го предупреди НАТО дека, доколку Шведска и Финска се приклучат на воената алијанса, ќе мора да ја зајакнат одбраната на копно, море и во воздух и дека „повеќе не се зборува за ненуклеарен статус на Балтикот“. „Не може повеќе да се зборува за некаков ненуклеарен статус на Балтикот – мора да се […]