Алтернатива Вести Настани

Македонците во Албанија со масовна прослава на 24 мај, Денот на Св. Кирил и Методиј

  Етничките Македонци од Пустец и цела Албанија, за првпат досега, подготвуваат богата со содржини и масовна прослава на 24 мај, Денот на сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј. Манифестациите, во соорганизација на Македонското друштво “Сонце”, од Албанија и Друштвото за литература и култура “Мацково” од Македонија, ќе се одржуваат во центарот на Мала […]