Вести Колумна Свет Ударни вести

Партиципативниот социјализам на Томас Пикети – Ивана Велковска

  Според Пикети, секој граѓанин кој ќе наполни 25 години треба да добие од државата износ кој соодветствува на 60% од просечното богатство по жител. На тој начин, секој граѓанин ќе биде на еднаква, или во најмала рака слична почетна позиција како и секој друг, пишува Ивана Велковска за Республика. Томас Пикети е француски економист […]