Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Моја заложба е Центар да биде првата енергетски независна општина во државата

  Државата, локалните самоуправи, институциите, компаниите, сите двигатели во општеството, но и целиот свет, се наоѓаат во енергетска криза. Овој е тежок период за сите држави и секоја се справува на најдобар начин во однос на капацитетите со кои што располага. Општина Центар беше првата општина која почна да ги спроведува препораките на Владата за […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Заштедените 700 000 денари од репрезентативни трошоци, за семејствата од социјален ризик

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски кој направи „нула“ денари трошоци за репрезентација, угостителски услуги и патувања во странство средствата ги пренасочува како еднократна парична помош за семејствата од социјален ризик во својата општина. Станува збор за средства во висина од околу 700 000 денари кои беа предвидени во општинскиот буџет за 2022 година […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Бислимоски: Домаќинствата ја намалиле за 16,32% потрошувачката на струја

  Домаќинствата за 16,32% ја намалиле потрошувачката на електрична енергија во скапа (висока) тарифа откако се воведени блок тарифите покажуваат анализите на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија. Согласно податоците, 244 kWh изнесувала просечната потрошувачка на електрична енергија од 1 јули заклучно со 31 октомври во висока тарифа, што е […]

Вести Македонија Ударни вести

Разгледана е информацијата за потрошувачката на електрична енергија од институциите

  Владата, на денешната седница ја разгледа Информацијата со споредбена анализа за потрошена електрична енергија од државните институции, подготвена од Министерството за економија. Министерството за економија беше задолжено да достави ваква информација и анализа до Владата, откако органите на државната управа, институциите коишто немааат статус на органи на државната управа и правните лица основани од […]