Алтернатива Настани

Изложба на фотографии “Охрид 1940 – 45” на Јонче Поп Стефанија во Кинотека

  На 25 октомври (вторник) во 19 часот во Кинотеката на Македонија ќе биде отворена изложбата на фотографии од Охрид снимени во период од 1940 до 1945 година од  фотографот Јонче Поп Стефанија (1915, Охрид – 1983, Охрид).     Фотографиите се изработени од оригинални негативи, на архивска хартија и истите се од колекцијата на […]