Македонија Став Текстови Ударни вести

Озимец:Вознемирувањето на новинарките на Интернет ја загрозува слободата на медиуми

  Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24.1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19.5% и закани по животот, пишува  Кристина Озимец за Республика. Над 81% од новинарките во Македонија се соочиле со вознемирување на Интернет поради нивната работа, покажа последното истражување на медиумската организација ПИНА, спроведено годинава, базирано […]