Алтернатива Настани

АМФОРА: Исконски ритуал на мрестење на Охридската пастрмка

  Нуркачите од Нуркачкиот Центар АМФОРА од Охрид, десетина години во периодот од почетокот на Декември до крајот на Февруари секоја вечер го следат мрестот на Охридската пастрмка.     Овој исконски ритуал кој се поврзува со самото настанување на езерото е привилегија за нуркачите од АМФОРА кои пред мрестот ги чистат местата од цврст […]