Categories: Алтернатива, Настани

Герасимовски: Мотивиран кадар во градинките дава резултати

Општина Центар и оваа година додели 12 награди и пофалници за најдобрите воспитувачки, негувателки, соработници и помошно-технички персонал од детските…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Герасимовски: Булингот носи сериозни последици – да делуваме заедно може за да го спречиме

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски од Градскиот парк испрати порака дека врсничкото насилство булингот може да има сериозни последици…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Герасимовски: Лицата со попреченост ќе може да користат бесплатен превоз до болница

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски ги повикува граѓаните со попреченост да ја користат услугата за бесплатен транспорт до здравствените установи за што општината…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Герасимовски: Започна инсталирање на смарт јавно осветлување близу училишта, градинки, паркови

Денеска започна инсталирањето на Тип 2 светилките кои се дел од паметното осветлување на јавни површини во Општина Центар. Тип…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Герасимовски: Со видео надзор општината ќе ја зголеми безбедноста на граѓаните

  Советот на Општина Центар на 35. Седница на советот го прифати предлогот на градоначалникот Горан Герасимовски во Општина Центар да…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

Герасимовски: Граѓаните да не си ги трошат парите на диви инвестиции

Инспекциските служи на Општина Центар денеска отстранија застаклен објект на државно земјиште кој не поседува одобрение за поставување времени објекти согласно…

Повеќе